петък, 4 октомври 2013 г.

ПЕЧЕН КАРТОФ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи картофи
100 г грах
1 голям морков
1 червена чушка
3 кисели краставички
100 г кисело мляко
4 стръка магданоз или кориандър
50 г царевица
50 г настърган кашкавал
сол и черен пипер
1 с.л. червен пипер
За салатата:
микс от зелени салати
200 г чери домати

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Направете по 10-12 разреза с нож върху всеки картоф и ги сложете за около 4 минути в микровълнова фурна, за да омекнат. Може да го направите и в обикновена фурна, но ще отнеме към 40 минути. Настържете моркова. Чушките нарежете на тънки ивички, а краставичките - на кръгчета. Бланширайте граха във вряща подсолена вода.
В купа смесете киселото мляко със ситно нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Разрежете на половинки картофите, отрежете и тънки филийки от дъното им, за да стоят стабилно. Издълбайте картофите с помощта на лъжица или малък нож. Намачкайте вътрешността на картофите и я добавете към киселото мляко. Наредете картофите в тавичка. Напълнете ги със сместа от кисело мляко. Отгоре разпределете моркова, чушките, краставичките, царевицата, граха. Поръсете с червен пипер и настърган кашкавал. Запечете картофите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5 минути.
В купа смесете различните видове зелена салата, чери доматчетата и останалите морков и чушки. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар