Пълнени
ябълки с карамелен сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За тестото:
80 мл вода
250 г брашно
150 г масло
1 яйце
щипка сол
За ябълките:
5 ябълки
100 г чаени бисквити
1 ч.л. канела
1 с.л. захар
1 с.л. стафиди
За карамеления сос:
100 мл течна сметана
150 г захар
50 г натурален шоколад
75 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накиснете стафидите в гореща вода
за 10-15 минути. За тестото сипете брашното върху плота и направете
кладенче в него. В купичка разбийте яйцето. В кладенчето сипете водата,
половината яйце, мекото масло и солта. разбъркайте продуктите в кладенчето с
пръсти и постепенно ги смесете с брашното. Омесете гладко тесто. Увийте го в
прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
Измийте и подсушете добре
ябълките. Вижте дали всяка от тях е стабилна върху дъното с Ако не е, изрежете
тънка филийка от него, за да стои ябълката права. След това отрежете капаче на
всяка ябълка. Издълбайте ябълките с помощта на лъжичка за дълбаене на плодове.
Дебелината на стените на ябълката трябва да е около 5 мм. Петата ябълка нарежете на
дребни кубчета, като остраните семките и, и я сложете в купа. Добавете
прецедените стафиди, натрошените бисквити, канелата и захарта. Разбъркайте
пълнежа добре. Напълнете
ябълките с пълнежа, като хубаво го натискате навътре, за да се побере повече.
Разточете тестото върху набрашнен
плот и го нарежете на едносантиметрови ленти с помощта на нож за пица. върху
парче прозрачно фолио подредете 4 ленти една до друга, вертикално, на
разстояние една от друга 0.5 см. Върху тях поставете още 4 ленти, хоризонтално,
като подпъхвате всяка лента през една. Притиснете решетката, която се еполучила
и отрежете излишните и краища, приблизителните размери на всяка решетка трябва
да са 12х12 см. Направете 4 решетки от тесто.
Намажете с останалото разбито яйце
краищата на всяка решетка и я поставете върху отвора на всяка ябълка.
Притиснете хубаво към ябълката. Подредете ябълките, облечени в тесто, в тавичка
и ги печете 25-30 минути в предварително загрята фурна.
За карамеления сос сипете 1/3 от
захарта в дълбока тенджерка и я оставете да се карамелизира, като от време на
време разклащате съда. След това добавете още една част захар и оставете да се
карамелизира. Щом цялата захар се е превърнала в тъмен карамел, добавете
предварително затоплената сметана. Сместа ще започне да кипи силно. Оставете я
да поври докато захарта се разтопи. Добавете маслото и разбъркайте докато се
разтопи. След това добавете нарязания шоколад и бъркайте докато той се разтопи.
Оставете карамеления сос да се охлади. Разпределете карамеления сос в 4 чинии. Върхя соса
поставете по една печена ябълка.
Merkur 23c Review - Xn Betting - Xn
ОтговорИзтриванеThe Merkur 23C review is based on the Merkur 23C sportsbook. 메리트 카지노 쿠폰 The Merkur brand offers a 인카지노 range of sports betting options such as หารายได้เสริม virtual sports, horse racing