понеделник, 7 октомври 2013 г.

Говеждо по градинарски
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

говеждо месо - 500 г бут
олио - 1 с.л.
масло - 70 г
гъби - 120 г
домати - 250 г
зелен фасул - 500 г
черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Начукваме говеждото месо, подправяме го с черен пипер и го оставяме да престои на студено 1-2 часа. Запържваме месото в силно сгорещеното олио, в което сте добавили и половината от маслото. 

Запържете месото от всички страни до омекването му, след което го прехвърляме в дълбока тава. Добавяме предварително сварения зелен фасул, бланшираните и обелени домати, които сме нарязали на четвъртинки.
В остатъка от маслото запържваме гъбите, нарязани на едро и ги добавяме към останалитепродукти. Заливаме всичко с бяло вино, посоляваме, сипваме и малко вода и запичаме за 25-30 минути в умерено гореща (около 180 градуса) фурна.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар