петък, 22 февруари 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.чаша бисерен ориз
1/2 връзка магданоз
200 гр.пилешко филе
1 малка консерва царевица
1 каф.чашка грах от буркан
сол
черен пипер
соев сос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме месото за кратко, като му добавяме малко соев сос. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3:1 (3 ч.ч. вода : 1 ч.ч. ориз). Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките, граха и царевицата и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана, добавяме нарязания на ситно магданоз и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар