сряда, 3 юли 2013 г.

Пилешки хапки с ананас и сметанов сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр.пилешки гърди
1 консерва ананас
200 мл. готварска сметана
200 гр. топено сирене
2-3 с.л. горчица
1 ч.ч. бяло вино
50 гр.масло
2 с.л. зехтин
1 щипка куркума
сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязвате пилешките гърди на хапки. Посолявате и поръсвате с черен пипер на вкус и мариновате месото в горчицата. Добре е да престои 1-2 часа.
В дълбок тиган разтопявате маслото и загрявате зехтина. В тях задушавате маринованите пилешки хапки за около 5 минути, докато порозовеят. Добавяте бялото вино и оставете да поври 10-тина минути, докато изври алкохола. После добавете сметаната и топеното сирене. Разбърквайте, докато сиренето се разтопи и се получи гладък сос. Добавете консервата ананас, заедно със сиропа и оставете да поври още 10-тина минути. Накрая малко преди да свалите тигана от котлона добавете щипка куркума за цвят.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар