сряда, 24 юли 2013 г.

Пандишпанова торта
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За пандишпанените блатове:

6 яйца
200 г фина захар
0.5 ч.ч. гореща вода
1 ч.л. ванилов екстракт
270 г брашно
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. разтопено масло

За гарниране:

бита сметана
пресни малини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За пандишпановите блатове разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер докато сместа увеличи обема си и захарта напълно се разтвори. Добавете яйцето и разбийте отново. След това добавете на струйка, без да спирате разбиването, горещата вода. Накрая добавете ванилията.
Смесете брашното и нишестето и ги сипете на четири части към яйчената смес, като ги пресявате. Бъркайте внимателно, на ръка, с помощта на шпатула. Накрая добавете разтопеното масло, като го сипвате по ръба на купата и направете само едно движение с шпатулата, за да го разбъркате.
Намажете с масло две форми с пружина и поставете парче хартия за печене на дъното им. Разпределете сместа за блатовете по равно в двете форми. Печете блатовете в предварително загрята на 160 градуса фурна 35 минути. Печете на функция "Обдухване", ако фурната ви разполага с такава.
Проверете готовностата на блатовете, като леко ги потупате с пръсти. Ако блата пружинира и няма следи от пръстите ви, значи е готов. След изваждане от фурната хвърлете всяка форма върху плота от високо - целта е парата да излезе и блатът да не спадне.
За да направите торта от блатовете, разбийте обилно количество сметана и добавете шепа малини към нея. Разбъркайте и намажете сметаната между двата блата, сложени един върху друг. Нанесете малко сметана и върху тортата, по средата, а отгоре направете купчина от пресни малини. 

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар