петък, 5 юли 2013 г.

Супа с миди и праз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

миди - 2, 4 кг
сайдер - 300 мл / може и ябълков оцет/
праз - 2 стръка праз
лук - 3 стръка пресен лук
яйца - 2 жълтъка
сметана - 150 мл
брашно - 50 г
масло - 50 г
бульон - 900 мл рибен бульон
магданоз - 4 с.л. нарязан магданоз
копър - 1 щипка
черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбока тенджера поставете почистените миди, праза, сайдера, лука и подправките. Сложете капак и кипнете на слаб огън за една-две минути, колкото да се отворят мидите. Мидите, заедно със сока им се отварят една по една и се изсипват обратно при зеленчуците. Налива се и рибният бульон. Върнете обратно на котлона. В отделен съд разбийте брашното с маслото и постепенно ги прибавете в тенджерата при рибния бульон. Оставете супата да ври 10 минути на слаб огън за да се сгъсти. Махнете супата от котлона и застройте със сметаната, разтворена в разбитите жълтъци. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар