сряда, 31 юли 2013 г.

Хлебен пай с пушено пиле
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г пушено пилешко месо
125 г сирене Крема
200 г сух бял хляб
3 яйца
500 мл прясно мляко
75 г масло
червен пипер
2 чушки
1/2 вр.копър (магданоз)
сол
100 гр.кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Хлябът се нарязва на тънки филийки. Всяка филийка се потопява в разбитите яйца с млякото и малко червен пипер, и се подрежда в предварително намазана с масло тавичка (по желание може да използвате и по-малки формички за пай, като в такъв случай може да нарежете хляба на по-малки филии). Яйчената смес се разбива със сиренето Крема и нарязания на дребно копър (магданоз), и се нанася върху подредените в съда филийки, върху нея се подрежда нарязаното месо, нарязаните на колелца чушки посолява се леко и се залива с разтопено масло. Пече се до зачервяване. Малко преди готовност отгоре се наръсва настърганият кашкавал и се допича.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар