понеделник, 1 юли 2013 г.

Сладка палачинкова торта
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

палачинки - 11 - 12 готови (по - големи)
плодове - меки по избор (ягоди, банани, киви...) нарязани на филийки
прясно мляко - 500 мл
сметана - 250 мл сладка готварска
яйца - 3 жълтъка
захар - 100 г пудра
желатин - 1 пакетче
нишесте - 2 с.л. обикновено царевично
есенция - 1 с.л. ромова

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в съд на котлона, на слаб огън, добавете захарта и разбийте с миксер до побеляване. Добавете нишестето, предварително разтворено в малко вода, разбъркайте и добавете на тънка струйка прясно мляко. Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Свалете от котлона, прибавете желатина и ромовата есенция и разбъркайте енергично, докато се разтвори. Оставете кремът да се охлади и го разбъркайте внимателно с разбитата сметана.
Вземете подходящ поднос и сложете първата палачинка. Намажете с малко крем, сложете втора палачинка, отново крем, тънки резени плодове и продължете така да редите до изчерпване на количествата. Отгоре намажете обилно с крем и поръсете със смлените ядки. По желание може да направите украса от гроздови зърна. Сложете сладката палачинкова торта в 3 часа в хладилника преди да поднесете.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар