петък, 5 юли 2013 г.

Миди на фурна по моряшки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

миди - 3 кг (с черупките)
олио - 1/2 ч.ч.
лук - 1 глава кромид
домати - 8 броя
моркови - 4 - 5 броя
брашно - 2 с.л.
дафинов лист
сол - на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Добре измитите миди се пускат във вряща вода, за да се разтворят черупките им. Изваждат се месестата част, измиват се и се пускат да заврят заедно с дафиновия лист.

Наситненият лук се задушава в мазнината. Прибавят се настърганите моркови и също се задушават. Поръсват се с брашното и се разбъркват. Заливат се с мидения бульон и сока от 4-5 домата, претрити през цедка. Извадените от бульона миди се поставят в тава. Върху тях се изсипват задушените зеленчуци и се нареждат кръгчета от останалите домати.

Ястието се посолява на вкус и се пече във умерена фурна.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар