понеделник, 1 юли 2013 г.

Палачинкова лазаня
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

палачинки - около 10 броя готови, по - големи
за соса:
колбас - 250 г по избор
гъби - 200 г
кашкавал - 200 г
домати - 3 броя или 200 г доматено пюре
магданоз - 5 стръка
лук - глава
чесън - 4 - 5 скилидки
босилек - 1 ч.л. сушен
червен пипер - 1 ч.л.
индийско орехче - 1/2 ч.л.
майорана - щипка смлян
черен пипер - щипка смлян
кимион - щипка смлян
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси.
Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.
В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата.
Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар