сряда, 3 юли 2013 г.

Пита с богата плънка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 гр.сирене краве; 
150 гр.шунка; 
10 бр.маслини без костилка; 
2 стр.лук кромид пресен; 
150 гр.кашкавал; 
30 гр.мая; 
250 млкраве прясно мляко; 
2 с.л.краве кисело мляко; 
2 бр.яйца; 
1 бр.яйчен белтък; 
6 с.л.олио; 
650 гр.брашно тип 500

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтворете маята в прясмото мляко заедно със захарта и супена лъжица брашно. След това се оставя да втаса настрана, докато хване шапка. В брашното се прави кладенче и там се слагат останалите продукти. В останалото брашно се прави кладенче и се изсипва втасалата смес. Замесва се меко тесто, оставя се да втаса, удвоявайки размера си. След това се разделя на две равни части. Всяка една половинка се разделя на още четири. Всяка част се разточва на правоъгълник, който се маже с разтопено масло. Питките се поставят една върху друга, като между тях се поставя и от плънката, а четвъртата не се маже с нищо. Разточват се заедно на по-голяма кора – около 40 на 20 см. Навиват се на руло и се нарязват на триъгълници. По същият начин се постъпва и с другата половина тесто. След това краищата на рулата се отделят за средата на питката, а  останалите парчета се редят от външната страна като се редуват с върха и с основата към стената на тавата.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар