петък, 26 юли 2013 г.

Бърз пудинг със сос от кайсиево сладко 
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл прясно мляко
200 мл готварска сметана
40 гр квасена сметана
1 к. чаша грис
кайсиево сладко
½ лимон
30 мл коняк
20 гр печени бадеми
½ к. чаша захар
ванилия


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерка слагаме смес от сметана и мляко в равни количества или само мляко, в зависимост от това колко гъста искаме сместа. Когато заври, добавяме 1/3 чаша грис и оставяме да заври отново. След това намаляваме огъня и държим на огъня още няколко минути, докато кремът се сгъсти напълно.
Отделно правим соса от 200 гр кайсиево сладко (може и с парченца плод). Към това прибавяме сока от ½ лимон, малко коняк и нарязаните бадеми. Когато махнем крема от огъня, добавяме захарта, ванилията и квасената сметана. Разбъркваме добре и прибавяме малко настъргана кора от лимон (или портокал, мандарина или друг цитрусов плод).

Охлаждаме крема поне три часа в хладилника.Остава да го намажем отгоре с кайсиевия сос (или коняк) и е готов.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар