петък, 26 юли 2013 г.

Костур с чушки 
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5-6 парчета костур
За соса:
100 гр консервирани чушки
100 гр маслини
2-3 стръка зелен лук
1 лимон
зехтин, сол и пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Използваме няколко парчета ивичест или обикновен костур, махаме им кожата, подправяме със сол, пипер и зехтин и ги запичаме на грил, започвайки откъм мазната страна. Това е тъмната страна на парчето риба, която е била точно под кожата и има подкожна мазнина. Когато опечем и от двете страни, рибата е готова да заплува в соса.

Сос от чушки: почистваме семките и нарязваме чушките на малки кубчета. Към тях добавяме нарязаните маслини и лук, щипка сол, малко кора от лимон (сока изстискваме вътре), зехтин и разбъркваме.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар