понеделник, 29 юли 2013 г.

Шведски кюфтенца със сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава лук, нарязана ситно
450 гр. свинска кайма (по-суха)
1 жълтък
3 стръкчета копър, ситно нарязани
1 с.л. олио
3-4 с.л. заквасена сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете лука, свинското, жълтъка и половината копър в купа и овкусете добре. Леко навлажнете ръце, след което оформете от сместа кюфтенца с големината на топка за голф. Загрейте мазнината в дълбок тиган и изпържете кюфтенцата, като обръщате често, за около 12-15 минути, или докато приятно почервенеят от всички страни.
Смесете сметаната и останалия копър и сложете по 1 чаена лъжичка върху всяко кюфте.
Поднесете с талятели или картофено пюре. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар