сряда, 17 юли 2013 г.

Лесни печени кюфтета от елда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 1 ч. ч. елда
2 ч. ч. вода
80 г мариновани сушени домати или изкиснати за 20 мин в гореща вода сушени домати
40 мл
зехтин
1 малка глава лук
черен пипер,
сол
подправки за месо

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на дребно. Прибавят се към пасираната елда заедно с нарязания лук и подправките.
 Оформят се малки кюфтенца, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Запичат се в предварително загрята на 180 С (160 С с вентилатор) фурна за 20-25 минути. По желание при поднасяне се гарнират с млечен сос.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар