четвъртък, 25 юли 2013 г.

Рибени рулца със спанак и ориз на микровълнова
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г филе от бяла риба
100 г замразен спанак
1 к. ч. варен ориз
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса: 
30 г масло
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. сух розмарин
сол на вкус 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В йенска тенджера се поставят ситно нарязаните лук и скилидка чесън и се заливат с олиото. Задушават се под капак 1 минута на максимална мощност. След това се разбъркват с ориза и спанака, посоляват се.
Филетата се овкусяват със сол и пипер и върху всяко се поставя от плънката. Завиват се на руло и се защипват с клечка за зъби. Редят се в йенска тенджера, наливат се 4-5 с. л. вода и се пекат при максимална мощност 8-10 минути, след което се изваждат. Омекналото масло се размесва с брашното, поставя се в йенската тенджера, където са се пекли филетата, разбърква се и се подправя с лимонов сок, сол и розмарин. Вари се минута и ако е необходимо, се налива топла вода до достигане на желаната гъстота на соса. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар