сряда, 17 юли 2013 г.

Лятна супа Гаспачо с диня
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 студена зряла диня;
1 голяма (или две средни) белени и с извадени семки краставици;
2 големи стръка целина;
1 малка маруля, почистена и нарязана;
2 средни домати без семки, нарязани;
1-2 чаени лъжици смлян чесън;
сок от 1-2 лайма, според вашия вкус;
2 супени лъжици
балсамов или оризов оцет;
2 супени лъжици пресен нарязан кантарион, босилек, мента или магданоз;
Хималайска сол на вкус.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете по-голямата част от динята, извадете семената, като оставите настрани от нея една чаша диня, нарязана на малки кубчета. Сложете голямата част от динята в блендера и добавете краставицата, целината, марулята, домата и чесъна. Добавете сока на лайма, оцета, нарязаните билки и солта. Отново разбийте.
 Изсипете в подходящ съд, Добавете нарязаната на кубчета диня, която сте оставили настрани. Покрийте и изстудете за два часа.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар