вторник, 16 юли 2013 г.

Патладжанени рулца с телешко месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг телешки шол, нарязан на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
4 с. л. зехтин
800 г домати, обелени и нарязани на кубчета
2 моркова, нарязани на ситно
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 с. л. риган, нарязан на ситно
50 мл червено вино
1 кг патладжани
3 с. л. зехтин за патладжаните
сол на вкус
черен пипер на вкус
за гарниране:
2 домата
1 зелена чушка, нарязана на тънки кръгчета
задушен грах за гарнитура, по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В загретия зехтин се запържва лукът, слага се месото и се разбърква 4-5 мин., докато придобие златист цвят. Добавят се морковите, доматите, виното и риганът. Всичко се оставя да къкри, докато месото омекне. Ако е необходимо, се налива малко вода.
През това време патладжаните се нарязват на дълги резени, поставят се за 30 мин. в подсолена вода, подсушават се, намазват се със зехтин и се слагат да се пекат в тавичка за 10 мин. на 200° С или докато се зачервят.
Сварените месни кубчета се изваждат от соса и се овалват в нарязания магданоз. Всяко парче месо се увива в резен патладжан. Сосът от месото се сипва на дъното на тавичка. Отгоре се подреждат рулцата едно до друго. Върху тях се слагат доматите, нарязани на тънки кръгчета, и парчетата чушка. Всичко се запича за 20 мин. Сервира се със задушен грах.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар