вторник, 30 юли 2013 г.

Паста от бутер тесто с шоколадов крем
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ


НАЧИН НА ПРИГОВЯНЕ
Бутер тестото се разстила и се разрязва на 12 парчета. Слага се в тавичка, покрита с алуминиево фолио. Изпича се в предварително загрята до 200 º фурна. 80 гр. шоколад се натрошава и се разтапя на водна баня. До кипване се стоплят 2-3 с.л мед, разбъркан с 250 гр течна подсладена сметана. Отстранява се от огъня и се добавят 2 с.л. ром и шоколадът. Оставя се да изстине. Отделно се разбиват още 250 гр подсладена сметана до сгъстяване и се съединяват двете смеси. Оформят се пастички от по 3 пласта тесто, като между всеки се намазва или шприцова част от крема. Отгоре се наръсват с пудра захар или какао.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар