петък, 19 юли 2013 г.

Ориз с тиква
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 гр.ориз
200 гр.тиква
2 бр.домати
25 гр.масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука на дребно и го задушете в част от маслото. Прибавете изчистения ориз, като го запържите за 3-4 минути. Прибавете гореща вода и оставете ориза да поври за 15 минути. Добавете нарязаната на малки кубчета тиква и изчакайте и тя да се свари, като намалите леко мощността на котлона.
Междувременно обелете доматите, нарежете на дребно и ги запържете (или задушете, ако избягвате пърженото). Когато са готови, ги прибавете към ориза и тиквата. Върху готовото ястие настържете кашкавала. Ако в момента не разполагате с кашкавал, можете да разчитате, че ястието ще е сполучливо и без тази съставка. По желание може да поръсите с магданоз.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар