сряда, 24 юли 2013 г.

Салата с кус-кус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 млечна царевица
2 ч.ч. арабски кус-кус
1 морков
1/2 връзка кориандър
1/2 ч.ч. печени белени бадеми

За дресинга:

3 с.л. слънчогледово олио
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. смлян кимион
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете царевицата в тенджера с подсолена вода за 3 минути. След това ги извадете и отрежете зърната с нож, като държите кочана изправен. Сложете зърната в купа.Добавете израелски кус-кус, предварително сварен /може да използвате и друг/, настъргания морков, запечени белени или филирани бадеми и голяма шепа нарязанна ситно кориандър.
В стъклен буркан сипете зехтина, лимоновия сок, кимиона и солта и пипер. Затворете буркана и разклатете. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво.

Tagged: ,

0 коментара:

Публикуване на коментар