четвъртък, 18 юли 2013 г.

Булгур с лук и домати
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

булгур - 2 и 1/2 ч.ч., измит и отцеден
лук - 5 глави
масло - 4 с.л.
домати - 2 броя, големи
бульон - 1 и 1/2 ч.ч. зеленчуков
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изпържете ситно нарязания лук в мазнината и добавете булгура. Оставете да се готви за 10 минути, като бъркате от време на време. Добавете доматите, нарязани на кубчета, долейте бульона и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Покрийте съда и гответе на слаб огън за около 30 минути или докато булгурът поеме течността. Добре объркайте и поднесете булгура с лук и домати топъл.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар