вторник, 16 юли 2013 г.

Телешка супа със зеленчуци
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

телешко месо - плешка
2 с. л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. риган
1 щипка сушен розмарин
1 ч. л. сушена мащерка
1 дафинов лист
2 едри моркова, нарязани на кръгчета
1 ч. ч. целина, нарязана на малки кубчета
3 кубчета телешки бульон
1 ч. ч. зелен фасул – пресен, замразен или консервиран
1 ч. ч. бамя – прясна, замразена или консервирана
400 г консервирани домати на кубчета
2 картофа, нарязани на едри кубчета
½ ч. ч. по-дребна паста
3 с. л. пресен магданоз, ситно нарязан
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на пържоли, намазва се със зехтина и се изпича от двете страни на грил или грил-тиган за по 4 мин. на умерен огън.
Месото се нарязва на кубчета и се слага в голяма тенджера. Добавят се лукът, чесънът, риганът, мащерката, дафиновият лист, морковите, целината и кубчетата бульон. Всичко се залива с 2,5 л студена вода и се сварява на тих огън за около 90 - 120 мин. или докато месото стане много крехко.
Слагат се зеленият фасул, бамята, доматите и картофите. Оставя се да поври още 20 - 30 мин. Слага се пастата и се вари според упътването на опаковката – около 4-5 мин. Накрая се добавя магданозът, подправя се с черен пипер и се сервира.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар