петък, 5 юли 2013 г.

Миди с доматен сос    
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

миди - 200 г
лук - 2 глави
масло - 2 лъжици
домати - 250 г
вино - около 250 мл
чесън
магданоз
черен пипер
галета
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Скълцания лук запържете в сгорещеното масло до лек загар и след това добавете ситно нарязаните домати, скълцания магданоз и чесън. Оставете сосът да се задушава за 15-20 минути.
Пържим в масло и под похлупак много ситно нарязания лук, след десет минути сваляме капака, изпържваме лука до пожълтяване, прибавяме нарязаните домати, магданоза и чесъна и задушаваме още 15 минути.
Добре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и накълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят. Долейте виното малко подправки на вкус и гответе, докато мидите напълно се отворят.
След това се вадят от черупките и заедно с винения сос се добавят към доматения. При нужда добавете още сол и черен пипер. След 5 минути снемете мидите с доматен сос от котлона.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар