понеделник, 29 юли 2013 г.

Паста със спаначен сос и сушени домати
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. паста, средно голяма форма)
2 с. л. олио
3 скилидки чесън (нарязани)
1 1/2 ч. ч. спанак (измит и нарязан)
1 ч. ч. пресен босилек (едро нарязан)
1/4 ч. ч. бекон (нарязан на ивици, изпържен и натрошен)
1/4 ч. ч. нарязани сушени домати
18 малки (чери) домата (почистени от сърцевината и разрязани на половинки)
1/4 ч. ч. настъргано сирене (Пармезан)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете пастата според указанията на опаковката и я прецедете. Загрейте олиото в голям тиган на умерена температура. Запържете чесъна докато стане златист на цвят, около 1 мин. Прибавяйте спанака на части, като изчаквате предната порция да намали обема си при задушаването. Прибавете босилека, бекона и сушените домати. Пържете като бъркате непрекъснато още 1 мин. или докато се затоплят.
Смесете сварената паста със спаначената смес в голяма купа. Прибавете доматите и сиренето и разбъркайте. Сервирайте веднага.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар