сряда, 31 юли 2013 г.

Разхладителна ягодова торта
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг кисело мляко (най-добре готово изцедено)
2 пакета бишкоти
1 чаша захар
1 лимон
2 белтъка
1 чаена чаша ягоди (пресни или от компот)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Киселото мляко се поставя в торбичка от марля и се изцежда за 8-10 часа (ако не ползвате готов продукт), след което се разбива с половината от захарта. Към млякото се добавят нарязаните ягоди. В подходящ съд се нареждат един ред от половината бишкоти, намазва се с пласт от млякото и плодовете и отгоре се подреждат останалите бишкоти. Тортата се намазва с останалото мляко и се слага в хладилник да се охлади. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар, сока и настърганата кора от лимона. Тортата се намазва с получения белтъчен крем и се държи в хладилника до момента на поднасянето й. Отгоре може да доукрасите с пресни плодове, настърган шоколад и пр.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар