петък, 26 юли 2013 г.

Бърза лазаня с аспержи 
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч. л. зехтин екстра върджин
шарена сол и черен пипер
500 гр. почистени аспержи
1 средно голяма глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, нарязани
420 мл. рикота
2 ч. л. брашно
18 охладени кори уон тон
240 гр. сирене Фонтина, настъргано


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте горната фурна. Намаслете леко тавичка за печене и съда за лазаня. Смесете зехтина, ¼ ч. л. сол и 1/8 ч. л. пипер в купа. Оваляйте в сместа аспержите и ги подредете в единия край на тавичката за печене. В останалата смес оваляйте лука и чесъна и ги сложете в другия край на тавичката. Печете под горната фурната около 5 минути или докато зеленчуците леко покафенеят.
Намалете фурната на 180 градуса. Смесете лука и чесъна с рикотата, брашното, ¼ ч. л. сол и 1/8 ч. л. пипер в блендер. Пасирайте на каша. Нарежете аспержите на парчета с дължина 3 см. На дъното на тавата за лазаня наредете 6 кори уон тон. Покрийте ги с половината аспержи, една трета от сместа с рикота и една трета от сиренето Фонтина. Покрийте с други 6 кори, останалите аспержи, още третина рикота и сирене Фонтина. Завършете с останалите кори, рикота и сирене.

Печете лазанята в горната част на фурната 30-35 минути или докато леко покафенее отгоре.  

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар