вторник, 16 юли 2013 г.

Салата с рукола и телешко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г рукола и листа от салата фризе
400 г телешко бонфиле
4 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. горчица
50 г пармезан
2 домата, нарязани на кубчета или чери домати
сол на вкус
шарен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филето се посолява, поръсва се с шарен пипер и се намазва със зехтин. Изпича се на грил или грил-тиган по 3 мин. от всяка страна. Нарязва се на тънки ивички.
Приготвя се сос, като се разбиват зехтинът, оцетът и горчицата. Добавя се сол на вкус.
Салатата се приготвя, като руколата се смесва с доматите, месото и тънки резенчета от пармезана. Залива се със соса.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар