понеделник, 15 юли 2013 г.

Пълнен лаврак с домати
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

лаврак - 2 средно големи
домати - половин
розмарин - 1 стрък пресен или 1 ч.л.сух
риган - 1 щипка
босилек - 1 щипка
лимони - половин
зехтин - 1 кафена чашка
моркови - 2 броя
черен пипер
бял пипер
сол - 2 - 3 - щипки
копър - 2 стръка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От половината зехтин се прави кашичка с черния пипер и солта, с която се натрива подсушения лаврак. Рибата се поставя в голям лист фолио, постлан в правоъгълна тава. Доматът се нарязва на ситно и се разбърква с босилека и ригана. Напъхва се в лаврака с ръка, както и розмарина и стръка копър. Накрая се нарязва лимонът на резени, по един резен се слага в лаврака, останалите се подреждат отгоре.
Морковите се режат на ленти и се подреждат около лаврака. Полива се с останалия зехтин и се завива във фолиото. Пълненият лаврак с домати се пече 25 минути на загрята фурна, а накрая се отвива и се допича за кратко до златисто.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар