понеделник, 2 септември 2013 г.

Салата от моркови с хрупкава риба

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 г картофи
2 ч.л. куркума
1 кг моркови
3 с.л. оцет
3 с.л. джинджифилов сироп
0.25 връзка кориандър
3 яйца
200 г брашно
100 г корнфлейкс
200 г галета
4 парчета филе от треска
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. къри
100 мл олио
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета, но не тънки. Сложете ги в тенджера със завряла вода. Добавете 1/2 ч.л. куркума и соли варете морковите 4 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Овкусете ги докато са топли с оцет, джинджифилов сироп, сол и черен пипер. Добавете и ситно нарязан кориандър. Разбъркайте добре.
Измийте много добре картофите, като отстраните черните петна по тях. Нарежете ги на еднакви филийки, но не тънки. Сложете ги в тенджера с вода, сол и 1 ч.л. куркума и ги варете 8 минути. Прецедете ги, върнете ги в тенджерата и ги захлупете.
Разрежете 1 филе треска или бяла риба на две, по дължина. Овкусете всяко парче риба с куркума,ч ервен пипер и къри. Разбийте яйцата в купа. В една чиния сложете брашното, а в друга смесете корнфлейкса и галетата. Потапяйте последователно рибата в брашно, яйца и корнфлейкс с галета. Пържете рибата в добре загрят тиган с олио, за около 4 минути. Изпържената риба поставяйте да се изцеди върху кухненска салфетка.
В чиния подредете кръгчетата картофи на дъното, върху тях сложете салата от моркови, а най-отгоре поставете парче хрупкава риба. Гранирайте с резен лимон.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар