понеделник, 2 септември 2013 г.

Пикантен карфиол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г горни пилешки бутчета
1 глава лук
1.5 см джинджифил
1 с.л. къри на прах
1 с.л. червен пипер
олио
1 голяма глава карфиол
200 г заквасена сметана
3 домата
0.25 връзка магданоз
800 г сварени дребни картофи
50 г галета
250 г настърган кашкавал
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обезкостете бутчетата и отстранете кожата им. Нарежете ги на малки парчета. Сипете 1 с.л. олио в тиган и запържете месото. Добавете кърито и червения пипер, и настържете джинджифила. Разбъркайте и запържете за 2-3 минути.
Нарежете лука на ситно. Начупете карфиола на розички и ги нарежете на ситно. Добавете лука при месото и запържете за още 6-7 минути. След това добавете карфиола, разбъркайте, добавете съвсем малко вода и захлупете съда. След 5 минути добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер.
Намажете с олио дълбока тавичка. На дъното и подредете сварените дребни картофи. Нарежете доматите на кубчета и ги подредете върху картофите. Нарежете магданоза на ситно и поръсете с него. Изсипете пилето с карфиол в тавичката. Поръсете с галета и с настърган кашкавал. Печете ястияте в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12 минути, до златиста коричка.
Съвет: За да направите вегетариански вариант на рецептата, вместо пилешко месо използвайте леко запечени на тиган ядки кашу.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар