понеделник, 2 септември 2013 г.

Испанско задушено

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава лук
4 скилидки чесън
1 зелена чушка
2 червени чушки
1 патладжан
1 ч.л. червен пипер
зехтин
4 свински стека
150 г чоризо
1 кубче органичен зеленчуков бульон
400 г домати
1 ч.л. захар
300 г ориз
1 ч.л. куркума
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Чушките почистете от семките и нарежете на парчета. Патладжанът нарежете на едри кубчета. Стековете без много мазнина нарежете също на парчета. Обелете и нарежете чоризото на парчета.
Сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете първо половината чесъна. Добавете лука и червения пипер и запържете за 2 минути. След това добавете месото и чоризото и ги запържете за 5 минути. Добавете чушките и патладжана. Натрошете кубчето органичен зеленчуков бульон в тенджерата и добавете 200 мл вода. Нарежете доматите на кубчета и добавете и тях в тенджерата. Добавете малко захар и овкусете с черен пипер. Захлупете тенджерата и оставете яхнията 30 минути.
В друга тенджера сипете малко зехтин. Запържете останалия чесън и куркумата. Добавете ориза и разбъркайте. Добавете вода - съотношението ориз вода е 1:1.5. Захлупете тенджерата, намалете огъня и варете 10 минути. Сервирайте жълт ориз за основа, а върху него сипете месо със зеленчуци и сос.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар