НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
охладено пиле около 1200 гр
1 ч.ч. ориз
200 гр гъби
2 стръка зелен лук
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч.ч. олио
4 с.л. майонеза
1 с.л. червен пипер
сол
1 ч.л. черен пипер - млян
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ1 ч.ч. ориз
200 гр гъби
2 стръка зелен лук
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч.ч. олио
4 с.л. майонеза
1 с.л. червен пипер
сол
1 ч.л. черен пипер - млян
Измийте
пилето. В съд сгорещете олиото и добавете нарязания на ситно лук.
Запържете. Прибавете измитите и нарязани гъби. Запържете отново.
Изсипете изчистения и измит ориз и го смесете с останалите продукти.
Добавете около 1 ч.ч. вода и оставете да се задуши. Добавете солта и
кубчето бульон. Дръпнете плънката от котлона и оставете да изстине за
около 10 минути. Напълнете пилето и го сложете в намазнена и сгорещена
тава. Намажете го с майонезата и червения пипер. Печете до златист
загар. Поръсете с черен пипер.
0 коментара:
Публикуване на коментар