НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 2 порции:
2 средно големи котлета сьомга (300-350 гр.)
1/2 лимон
2 суп.лъжици зехтин
сол
черен пипер
2-3 листа пресен босилек (по желание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ2 средно големи котлета сьомга (300-350 гр.)
1/2 лимон
2 суп.лъжици зехтин
сол
черен пипер
2-3 листа пресен босилек (по желание)
Смесваме
сока на лимона, солта, черния пипер, зехтина и нарязания на ситно
босилек. С получената марината намазваме котлетите от двете страни.
Оставяме в хладилник за около 20-30 мин.
В нагрят грил тиган запържваме рибата, без да добавяме допълнителна мазнина. Отначало я обръщаме набързо за да я запечатаме, а за готовност на котлетите са необходими не повече от 5-7 минути от всяка страна в зависимост от дебелината на рибата. Поднасяме веднага.
В нагрят грил тиган запържваме рибата, без да добавяме допълнителна мазнина. Отначало я обръщаме набързо за да я запечатаме, а за готовност на котлетите са необходими не повече от 5-7 минути от всяка страна в зависимост от дебелината на рибата. Поднасяме веднага.
Малко позната и използвана в българската кухня риба но пък много вкусна и съдържа ценни витамини и минерали, препоръчвам да опитате!!!
ОтговорИзтриване