НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 пилешки бутчета
1 ч.чаша ориз
150 гр. гъби
1 морков
1/2 глава лук
1 кубче пилешки бульон
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ1 ч.чаша ориз
150 гр. гъби
1 морков
1/2 глава лук
1 кубче пилешки бульон
сол
черен пипер
В
загрят тиган запържваме лука и моркова, нарязани на кубчета. Добавяме
гъбите и задушаваме добре заленчуците. Добавяме към тях измития ориз и
подправките + малко вода, за да се задуши. Изсипваме всичко в тава, а в
същия тиган слагаме бутчетата и ги запържваме от всички страни.
Подреждае ги върху ориза и заливаме всичко с вода (според вида на ориза и
нужното съотношение), в която сме разтворили пилешкия бульон. Печем
докато оризът поеме цялата течност.
Това е любимото ястие на много българи
ОтговорИзтриване