НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 гр. брашно
400 мл. прясно мляко
60 гр.масло
щипка сол
10 гр.мая
чаена лъжичка захар
салам
кашкавал
царевица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ400 мл. прясно мляко
60 гр.масло
щипка сол
10 гр.мая
чаена лъжичка захар
салам
кашкавал
царевица
Маята
се размива с малко хладко прясно мляко и към нея се прибавят брашното,
солта и останалата част от млякото. Приготвя се тесто, малко по-гъсто от
палачинково, което се оставя да втаса, докато обемът му се увеличи 2-3
пъти. От него се изпичат палачинките. С формичка изрязваме 4 парчета
като върху първото слагаме салама, върху второто царевицата, върху
третото кашкавала, а с четвъртото затваряме сандвича.
0 коментара:
Публикуване на коментар