НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр свинско месо
1 кг лук /нарязан на полумесеци/
2 скилидки чесън / нарязан на дребно/
6 стръка мащерка
1 дафинов лист
5 с.л зехтин
85 гр масло
1 морков /нарязан на колелца/
1 с.л ориз
сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ1 кг лук /нарязан на полумесеци/
2 скилидки чесън / нарязан на дребно/
6 стръка мащерка
1 дафинов лист
5 с.л зехтин
85 гр масло
1 морков /нарязан на колелца/
1 с.л ориз
сол и черен пипер на вкус
В
тиган се загряват 2 с.л зехтин и 25 гр от маслото, докато почне да
покафенява леко. Слагаме свинското нарязано на филийки и ги пържим от
двете страни докато се зачервят. Вадим месото в чиния, посоляваме и
поръсваме с черния пипер. Слагаме в същия тиган лука и моркова и
добавяме още 25 гр от маслото и сотираме докато лукът започне да се
оцветява в кафеникаво и е почти карамелизиран.
Подреждаме месото в тавичка и отгоре изсипваме лука с моркова и поръсваме с чесъна, ориза, мащерката и дафиновия лист. Разпределяме късчета от останалото масло из цялата тава и заливаме с 1 ч.ч.вода. Запичаме за около 50-60 минути във фурната.
Подреждаме месото в тавичка и отгоре изсипваме лука с моркова и поръсваме с чесъна, ориза, мащерката и дафиновия лист. Разпределяме късчета от останалото масло из цялата тава и заливаме с 1 ч.ч.вода. Запичаме за около 50-60 минути във фурната.
0 коментара:
Публикуване на коментар