НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
за сиропа:
1 и1/2 ч.ч вода
1 ч.ч. захар
50 цвята горски теменужки
крем І-ви вид:
1 пакетче нишесте
500 мл. прясно мляко
1 к.ч. захар
щипка лилава безвредна боя
крем ІІ вид:
2 пакетчета суха сметана
1/2 ч.ч. студено прясно мляко
за гарниране:
цветни кокосови стърготини
1 пакетче бонбони виолетки
свежи горски виолетки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
за сиропа:
1 и1/2 ч.ч вода
1 ч.ч. захар
50 цвята горски теменужки
крем І-ви вид:
1 пакетче нишесте
500 мл. прясно мляко
1 к.ч. захар
щипка лилава безвредна боя
крем ІІ вид:
2 пакетчета суха сметана
1/2 ч.ч. студено прясно мляко
за гарниране:
цветни кокосови стърготини
1 пакетче бонбони виолетки
свежи горски виолетки
Разбийте
яйцата със захарта на пяна. Добавете брашното. Разделете сместа на две
части и изпечете два блата /в единия добавете безвредна лилава боя за
сладки/. Сложете водата да заври със захарта и добавете цветчетата
теменужки. Сиропирайте изстудените блатове. Във врящото мляко добавете
захарта и изсипете нишестето, разтворено с малко студена вода. Бъркайте
непрекъснато до готовност. Оцветете с лилава безвредна боя. Слепете
двата блата с крема, в който сте прибавили и няколко счукани бонбони -
виолетки. Разбийте сметаната със студеното мляко и намажете тортата
отгоре. Гарнирайте с цветчета от горски виолетки, а по страните поръсете
със счукани виолетови бонбони.
0 коментара:
Публикуване на коментар