НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 картоф
1 л.пилешки бульон
1 пакет спанак
125мл.сметана
за топчетата:
250 гр.телешка кайма
1/2 филия хляб-накиснат и отцеден
босилек
1 жълтък
40 гр.настърган Пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ1 скилидка чесън
1 картоф
1 л.пилешки бульон
1 пакет спанак
125мл.сметана
за топчетата:
250 гр.телешка кайма
1/2 филия хляб-накиснат и отцеден
босилек
1 жълтък
40 гр.настърган Пармезан
Лукът,
нарязан на дребно се запържва с пресования чесън. Добавят се нарязаният
картоф и пилешкият бульон. Вари се 15 мин. Прибавя се спанака, вари се
още 10 мин. и се пасира със сметаната.
Приготвяне на топчетата: Омесва се каймата и се правят малки топчета, които се пържат в сгорещено олио. Супата се сервира гореща с приготвените топчета.
Приготвяне на топчетата: Омесва се каймата и се правят малки топчета, които се пържат в сгорещено олио. Супата се сервира гореща с приготвените топчета.
0 коментара:
Публикуване на коментар