четвъртък, 23 май 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

за сиропа:
1 и1/2 ч.ч вода
1 ч.ч. захар
50 цвята горски теменужки

крем І-ви вид:

1 пакетче нишесте
500 мл. прясно мляко
1 к.ч. захар
щипка лилава безвредна боя

крем ІІ вид:
2 пакетчета суха сметана
1/2 ч.ч. студено прясно мляко

за гарниране:
цветни кокосови стърготини
1 пакетче бонбони виолетки
свежи горски виолетки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта на пяна. Добавете брашното. Разделете сместа на две части и изпечете два блата /в единия добавете безвредна лилава боя за сладки/. Сложете водата да заври със захарта и добавете цветчетата теменужки. Сиропирайте изстудените блатове. Във врящото мляко добавете захарта и изсипете нишестето, разтворено с малко студена вода. Бъркайте непрекъснато до готовност. Оцветете с лилава безвредна боя. Слепете двата блата с крема, в който сте прибавили и няколко счукани бонбони - виолетки. Разбийте сметаната със студеното мляко и намажете тортата отгоре. Гарнирайте с цветчета от горски виолетки, а по страните поръсете със счукани виолетови бонбони.

Tagged: , , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар