Пикантен
карфиол
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г горни пилешки бутчета
1 глава лук
1.5 см джинджифил
1 с.л. къри на прах
1 с.л. червен пипер
олио
1 голяма глава карфиол
200 г заквасена сметана
3 домата
0.25 връзка магданоз
800 г сварени дребни картофи
50 г галета
250 г настърган кашкавал
сол и черен пипер
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
Обезкостете бутчетата и отстранете
кожата им. Нарежете ги на малки парчета. Сипете 1 с.л. олио в тиган и запържете
месото. Добавете кърито и червения пипер, и настържете джинджифила. Разбъркайте
и запържете за 2-3 минути.
Нарежете лука на ситно. Начупете
карфиола на розички и ги нарежете на ситно. Добавете лука при месото и
запържете за още 6-7 минути. След това добавете карфиола, разбъркайте, добавете
съвсем малко вода и захлупете съда. След 5 минути добавете сметаната и овкусете
със сол и черен пипер.
Намажете с олио дълбока тавичка.
На дъното и подредете сварените дребни картофи. Нарежете доматите на кубчета и
ги подредете върху картофите. Нарежете магданоза на ситно и поръсете с него.
Изсипете пилето с карфиол в тавичката. Поръсете с галета и с настърган
кашкавал. Печете ястияте в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-12
минути, до златиста коричка.
Съвет:
За да направите вегетариански вариант на рецептата, вместо пилешко месо
използвайте леко запечени на тиган ядки кашу.
0 коментара:
Публикуване на коментар