Испанско
задушено
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава
лук
4 скилидки
чесън
1 зелена
чушка
2 червени
чушки
1 патладжан
1 ч.л.
червен пипер
зехтин
4 свински
стека
150 г чоризо
1 кубче
органичен зеленчуков бульон
400 г домати
1 ч.л.
захар
300 г ориз
1 ч.л.
куркума
сол и черен пипер
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете на ситно лука и
чесъна. Чушките почистете от семките и нарежете на парчета. Патладжанът
нарежете на едри кубчета. Стековете без много мазнина нарежете също на парчета.
Обелете и нарежете чоризото на парчета.
Сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете
първо половината чесъна. Добавете лука и червения пипер и запържете за 2
минути. След това добавете месото и чоризото и ги запържете за 5 минути.
Добавете чушките и патладжана. Натрошете кубчето органичен зеленчуков бульон в
тенджерата и добавете 200 мл вода. Нарежете доматите на кубчета и добавете и тях в
тенджерата. Добавете малко захар и овкусете с черен пипер. Захлупете тенджерата
и оставете яхнията 30 минути.
В друга тенджера сипете малко
зехтин. Запържете останалия чесън и куркумата. Добавете ориза и разбъркайте.
Добавете вода - съотношението ориз вода е 1:1.5. Захлупете тенджерата, намалете
огъня и варете 10 минути. Сервирайте жълт ориз за основа, а върху него сипете
месо със зеленчуци и сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар