четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Тайландска супа
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. пилешки бульон
2 ч.ч. кокосово мляко
1 червена люта чушка
1 с.л. настърган джинджифил
1 с.л. лимонов сок
4 листа от кафир лайм
200 г пилешки гърди
1 шепа шушулки грах
1 с.л. рибен сос

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сипете в тенджера пилешкия бульон и косовото мляко. Нарежете на кръгчета лютата чушка и я добавете. Свийте на руло и нарежете на ситно листата от кафир лайм. На ситно нарежете и корените от кориандър. Настържете фино джинджифил. Добавете подправките в супата. Захлупете тенджерата и оставете супата да къкри 3 минути. Нарежете на тънко пилешките гърди и ги добавете в супата. След 5 минути сипете и граховите шушулки. Накрая овкусете супата със сок от лайм и рибен сос.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар