понеделник, 7 октомври 2013 г.

Гъбена супа с език
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешки език - 1 бр.
гъби - 200 г
моркови - 1 - 2 бр.
целина - 3 резена
лук - 1 глава
дафинови листа - 1 бр.
черен пипер - 10 - 12 зърна
масло - 2 с.л.
сол
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете телешкия език да се вари заедно със ситно нарязаните моркови, лук и целина. Подправете с дафинов лист и черен пипер и варете до омекване.
Извадете сварения език и още докато е топъл го обелете и нарежете на филийки. Загрейте маслото и запържете гъбите. 
Когато омекнат, ги добавете в бульона от езика и варете 20 минути. Посолете, добавете езика и варете още 10 минути на тих огън. 
Преди поднасяне поръсете с магданоз. Ако добавите към супата накрая 100 мл готварскасметана, ще стане още по-вкусна.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар