вторник, 8 октомври 2013 г.

Млечна баница с юфка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пак. юфка /200 г/
60 г краве масло
за заливката:
1 л прясно мляко
4-5 яйца
1–1 ½ ч.ч. захар
1 капсула ванилия /2 ванилии на прах, 1 пак. ванилова захар/
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намасляваме дъното на тава за печене, слагаме юфката, поливаме с разтопеното краве масло. Поставяме в средата на предварително загрята фурна, запичаме на 180 градуса за 5-10 мин. или докато юфката порозовее. Приготвяме заливката. В купа счупваме яйцата, заедно със захарта. Прибавяме и ванилията, разбиваме добре. Наливаме постепенно прясното мляко, размесваме продуктите с помощта на тел. Поливаме върху вече изпечената юфка, отново връщаме във фурната. Печем баницата при същата температура, докато придобие златист цвят – за 45-50 мин. При сервиране поръсваме с пудра захар.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар