понеделник, 7 октомври 2013 г.

Шоколадов сладкиш с ябълки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
масло - 250 г
какао - 3 с.л.
захар - 1 ч.ч.
яйца - 1 бр.
бакпулвер - 1 пак.
сол - 1/2 ч.л.
орехи - 200 г
ябълки - 3 бр.
ванилия - 1 пак.
брашно - 3 ч.ч.
течен шоколад - за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо смесете какаото с маслото. При непрекъснато бъркане добавете захарта, яйцето, бакпулвера, солта, ванилията, брашното и ситно натрошените орехови ядки. Разбъркайте до получаването на еднородна маса.
Ябълките се обелват и се почистват от сърцевината. Нарязват се на кубчета и се добавят към сместа. Всичко се обърква отново и се изсипва в предварително намазнена форма. 
Сладкишът се пече 40-45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След изпичането се оставя за кратко да се охлади и се намазва обилно с течен шоколад. Може да поръсите с пудра захар.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар