Шоколадов сладкиш с ябълки
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
масло - 250 г
какао - 3 с.л.
захар - 1 ч.ч.
яйца - 1 бр.
бакпулвер - 1 пак.
сол - 1/2 ч.л.
орехи - 200 г
ябълки - 3 бр.
ванилия - 1 пак.
брашно - 3 ч.ч.
течен шоколад - за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо
смесете какаото с маслото. При непрекъснато бъркане добавете захарта, яйцето,
бакпулвера, солта, ванилията, брашното и ситно натрошените орехови ядки.
Разбъркайте до получаването на еднородна маса.
Ябълките
се обелват и се почистват от сърцевината. Нарязват се на кубчета и се добавят
към сместа. Всичко се обърква отново и се изсипва в предварително намазнена
форма.
Сладкишът
се пече 40-45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След изпичането се оставя за кратко да се охлади и се намазва обилно с течен
шоколад. Може да поръсите с пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар