Гъбена супа с език
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ
телешки език - 1 бр.
гъби - 200 г
моркови - 1 - 2 бр.
целина - 3 резена
лук - 1 глава
дафинови листа - 1 бр.
черен пипер - 10 - 12 зърна
масло - 2 с.л.
сол
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете телешкия език да се вари
заедно със ситно нарязаните моркови, лук и целина. Подправете с дафинов лист и
черен пипер и варете до омекване.
Извадете
сварения език и още докато е топъл го обелете и нарежете на филийки. Загрейте
маслото и запържете гъбите.
Когато
омекнат, ги добавете в бульона от езика и варете 20 минути. Посолете, добавете
езика и варете още 10 минути на тих огън.
Преди
поднасяне поръсете с магданоз. Ако добавите към супата накрая 100 мл готварскасметана,
ще стане още по-вкусна.
0 коментара:
Публикуване на коментар