петък, 22 февруари 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.чаша бисерен ориз
1/2 връзка магданоз
200 гр.пилешко филе
1 малка консерва царевица
1 каф.чашка грах от буркан
сол
черен пипер
соев сос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме месото за кратко, като му добавяме малко соев сос. Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме докато водата се изпари. Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме оризът да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3:1 (3 ч.ч. вода : 1 ч.ч. ориз). Бъркаме непрекъснато. Прибавяме подправките, граха и царевицата и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана, добавяме нарязания на ситно магданоз и оставяме ризото под капак да се задуши поне за 15 минути.

понеделник, 11 февруари 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
5 с.л. кисело мляко
4 с.л. мед
5 с.л. пудра захар
3 с.л. смлян сусам
1/2 с.л. амонячна сода
2 с.л. маргарин
3 с.л. олио
кокосови стърготини
мед за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете киселото мляко, меда, олиото, маргарина /размекнат/, сусамът и брашното. Разбъркайте. Добавете амонячната сода, изгасена с капка оцет. Бъркайте до хомогенизиране. Напълнете хартиените формички до средата, наредете ги в тава и изпечете. Намажете отгоре с мед и поръсете с кокосови стърготини. Получават се 20-22 бр. мъфинки.

събота, 19 януари 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4-5 домата
1 краставица
5-6 с.л. сладка царевица от консерва
100 г сирене
100 г кашкавал
1 глава воден лук
3 стръка зелен лук
100 г рукола
сол
олио
оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете доматите и краставицата на парченца. Нарежете лука на кръгчета, като ги разделите. Нарежете и стръкчетата зелен лук, сиренето и кашкавала. Прибавете царевицата и размесете всички продукти. Овкусете със сол, олио и оцет. Отгоре поръсете с рукола.

вторник, 4 декември 2012 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 броя свински пържоли
150 ml вода
4 - 5 с.л. червено вино
12 мариновани гъби
1 с. л. сол
2 - 3 с.л. чесън на прах
6 бр. квадратно топено сирене за сандвичи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пържолите се начукват, посоляват се и се поръсват от двете страни със сухия чесън. Нареждат се в намазнена тъва. Върху тях се поставят нарязани гъбите и всяка пържола се покрива с парче топено сирене. Добавят се водата и виното. Тавата се покрива с домакинско фолио и се пече около 1 час на 220 градуса. Накрая се маха фолиото и пържолите се запичат още 5-10 минути.